Lensy Debboudt wint dameskoers van Haasdonk-kermis

Image
Zo staan dames aan de start: 'Heb ik goei benen vandaag?' vraagt er zich eentje af…
HAASDONK. Er stonden net als daags voordien in De Klinge, 80 dames aan de start aan het Haasdonkse Verwilghenplein voor de jaarlijkse dameskoers. De mondialisering van de wielersport liet zich ook hier voelen want er stonden 7 Britse, 2 Nederlandse, 2 Luxemburgse, 2 Litouwse, 2 Nieuw-Zeelandse, een Franse, een Finse en een Ierse aan de start. En ook een viijftal Wase dames. Ze moesten 18 rondjes van 5 km rijden.

 

Reeds in de eerste ronde kwam Ellen De Weerdt uit Heis-op-den Berg ten val en verdween uit koers. In de 3de ronde reden Ilse Fiers (Waasmunster) en Natasja Nobels (Grembergen) even voorop maar veel

Image
De Nieuw-Zeelandse Marina Duvnjac die de definitieve vlucht opzette.
betekende dat niet.Ilse Fiers kwam in de 6de ronde alleen door maar dat zal wel voor het meepikken van een premie geweest zijn. Daarna was het de beurt aan de 41-jarige Carine Potums van het Wase Beneluxteam om even voorop te gaan rijden maar jammer genoeg was ze daarna nog betrokken bij een val samen met de Finse Lotta Lepista en Nele Van Maldeghem, en moest de koers verlaten met een pijnlijke elleboog.

 

Half koers meenden we dat het kon gebeuren toen weer Ilse Fiers en dit keer met Ine Beynen aan de haal ging maar achterna werden gezet door Annick Van Leuven en de Litouwse Inga Cilvinaite en even verder ook Lensy Debboudt, Liesbeth De Vocht en Evelyne Arys die ook het peloton hadden verlaten. Maar neen, het feest ging niet door en er kwamen anderen aan de beurt zoals de Britse Eileen Roe  en dan An Van Rie maar ze haalden zelfs nog geen 10 seconden bij elkaar.

 

Het was tenslotte de Nieuw-Zeelandse Marina Duvnjac die een recordvoorsprong bijeen reed nadat ze in de 13de ronde alleen was weggereden: 27 sec had ze. Maar zo’n voorsprong leek voor An Van Rie iets van niets en ze reed op minder dan 20 km van het einde in één ruk tot bij Duvnjac.


Zouden die twee dus uitmaken wie ging winnen? Bah neen. Lensy Debboudt was er ook nog. Ze versnelde en reed weg uit de groep op het einde van de voorlaatste ronde en kwam bij de twee leidsters om met hen de laatste 5 km af te werken.

 

In de spurt was er niets te beginnen tegen de dame uit Zottegem en ze hield zo An Van Rie en Marina Duvnjac achter zich. Op ruim 20 sec won Evelyne Arys dan de spurt voor de 4de plaats voor Liesbet De Vocht en Inga Cilvinaite. De beste Wase was Nana Steenssens uit Zwijndrecht die 8ste werd. Ilse Fiers nam plaats 13 mee naar Waasmunster.(Rolf Duchamps)

 

Image
Lensy Debboudt met de Haasdonkse bloemen en haar fans.

 

Lees ook:

Organisator Willy De Wael spreekt de gentlemen toe voor de start.HAASDONK. Op kermis werd voor het eerste een gentlemenkoers georganiseerd door het Hudiko Wielerteam en met de bijzondere steun van...

Gerry Van Gasse, speaker van dienst, in gesprek met de winnaarHAASDONK. Op Den Buiten nabij het kasteel Hof ter Saksen namen 77 juniores de start voor 13 ronden van 7 km. of 91 km. De renners...