Geparkeerde wagens belemmeren zicht langs N70

BEVEREN. Op de N70 aan de Vesten ter hoogte van enkele grote zaken zoals hobbycenter De Vlieghere en houthandel van Acker, belemmeren geparkeerde vrachtwagens er ’s avonds en tijdens de weekend het uitzicht voor de bezoekers van de handelszaken. De chauffeurs doen dat tussen Melsele en Beveren omdat ze uitkijken naar een zo weinig mogelijk hinderlijke parkeerplaats.

 

Toch verliezen ze uit het oog dat bezoekers van zaken of mensen die hun oprit verlaten, geen goed zicht hebben op het verkeer van de N70 maar vooral ook de fietsers die wel eens verrast worden door een wagen die de oprit naar bijvoorbeeld, Devlieghere, neemt en geen zicht heeft op het fietspad. Sommige vrachtwagens staan dan ook vlak voor de oprit.


Het was gemeenteraadslid Bruno Stevenheydens die het op de jongste gemeenteraad voorlegde. Ook raadslid Robert Blommaert wees op het gevaar. "Je ziet er echt niets als je bijvoorbeeld van de supermarkt GB komt." zei hij.
Stevenheydens zag een oplossing in het vinden van een goed parkeerplaats voor vrachtwagens. In het verleden had hij deze toestand ook al ter sprake gebracht maar er is niets wezenlijk gewijzigd.

 

Schepen Raf Van Roeyen kende de problematiek en het ligt in de bedoeling alles eens te actualiseren en dan voor het zwaar vervoer in de toekomst een speciale parking te zoeken. Bruno Stevenheydens zei niet te hebben tegen het parkeren aan de Vesten maar dan niet aan de in- en uitritten.

 

Burgemeester van de Vijver schreef de toename van het aantal geparkeerde vrachtwagens toe aan het feit dat ze niet meer mogen staan op de parking waar vroeger de Match was. Carrefour, nu de eigenaar, laat dat niet meer toe. (R.D.)

 

 

 

Lees ook:

Geparkeerde vrachtwagens belemmeren het zicht bij in- en uitritten van bedrijven aan de Vesten.BEVEREN. Door de gemeenteraadsleden Bruno Stevenheydens en Robert Blommaert werd een paar maand geleden...

De Vesten langs de N70. Vooral 's avonds en tijdens de weekends staan vrachtwagens er geparkeerd.BEVEREN. Er is nog steeds geen oplossing voor de geparkeerde wagens langs de N70 aan de Vesten. In de...