Koken met kids: ajuinsoep
MELSELE. Zondag 19 februari vieren we met zijn allen weer carnaval. Het is te zeggen, bijna met zijn allen. Met grote zekerheid kunnen we zeggen dat in Aalst, Ninove, Halle, enz. grote vieringen zullen zijn. Maar voor de rest? Toen ik aan dit artikel begon wou ik een verslag maken over carnaval in het Waasland. Ik weet dat er ook hier gevierd wordt, alleen... er is bijzonder weinig van terug te vinden. Misschien is het een goed idee om als carnavalist uit het Waasland in de commentaren te zetten waar en wanneer jullie vieren. Op die manier krijgt jullie stoet of viering misschien meer aandacht.
Terug naar Aalst dan maar want laat ons eerlijk zijn, dat is nog steeds de meest bekende. En als je spreekt over Aalst dan kom je automatisch bij ajuinsoep uit:
ingrediënten
3 à 4 grote uien
1l bouillon (groenten of runds)
2 el bloem
peper en zout
gemalen kaas
bereidingswijze
Snij de ajuinen grof. Laat je boter smelten in een grote pot en stoof de uien tot ze glazig zijn.
Doe twee eetlepels bloem over de uien en roer even rond. Nu mag je je bouillon er bij doen.
Alles 20 mintuten laten pruttelen en van het vuur nemen.
De soep kan zo gegeten worden maar ik mix ze nog altijd even. Nadien afkruiden met peper en zout.
Soep nu opdienen en afwerken met flink wat gemalen kaas.
Trouwens, de stoet in Aalst gaat door op zondag 19 febrauri en begint om 13u.
Alle info is te vinden op de website van de stad Aalst, aalst.be
Wil u dit recept nog eens nalezen met video instructies dan kan dat hier: koken-met-kids.be/recepten/soep/121-ajuinsoep
(kl)
meer recepten op koken-met-kids.be