Vzw Freethiel 2300 houdt KSK Beveren in herinnering

BEVEREN. Men mag het gebeuren rond SK Beveren draaien en keren zoals men wil, steeds komt dat prachtige verleden naar voor.  Op 6 september 2010, exact 75 jaar nadat KSK Beveren officieel aansloot bij de Belgische voetbalbond, heeft de Supportersvereniging KSK Beveren besloten om het doel en naam van haar vzw te wijzigen. "Onder de naam Freethiel 2300 vzw zal de vroegere Supportersvereniging er alles aan blijven doen om haar eeuwige steun en toewijding aan KSK Beveren nooit of te nimmer te laten ophouden en de prachtige herinneringen te blijven koesteren", zo stellen de trouwe fans.

Deze voortdurende herdenking aan KSK Beveren zal zich alvast concretiseren in twee initiatieven die vzw Freethiel 2300 volledig ondersteunt: enerzijds zal door de uitbating van het Themacafé 2300 de gedachte aan KSK Beveren (eeuwig) op de Freethiel levendig gehouden worden. Anderzijds steunt vzw Freethiel 2300 volledig het recente initiatief rond eskabee.be om de geschiedenis van KSK Beveren verder te zetten in 4de provinciale en KSK Beveren mogelijks een nieuwe toekomst te bieden.

Hoe gaat het nu met het Themacafé 2300? Sinds vorig seizoen baat de Supportersvereniging het themacafé van het Freethielstadion uit. Wat oorspronkelijk begonnen was als een besparingsmiddel ten behoeve van het financieel noodlijdende KSK Beveren draaide uit tot een pronkstuk van jewelste: de Freethiel kreeg zo een fantastisch en sfeervol themacafé waar vele supporters al jarenlang naar snakten.
Het unieke was dat dit themacafé juist werd uitgebaat door de eigen supporters: een hecht team van een 40-tal tappers met een geel-blauw hart, zorgde elke wedstrijd voor een leuke bediening en sfeer waar iedere supporter terecht kon om de matchen te analyseren en de geel-blauwe herinneringen en anekdotes op te halen.

De Supportersvereniging wou haar 'kroonjuweel' niet laten schieten: er werd besloten om dit geel-blauwe hart ook binnen de werking van Waasland-Beveren, op de Freethiel te laten verder kloppen onder de naam 'Themacafé 2300'. Het Themacafé 2300 zal net als vorig jaar versierd en bekleed worden met oude foto’s en shirts van KSK Beveren.  Op korte termijn zullen daarnaast zelfs de bekers en trofeeën van KSK Beveren worden uitgestald. Alsof dat nog niet genoeg is, worden op de bovenverdieping bovendien tijdens en na elke match oude wedstrijdbeelden van KSK Beveren getoond. Dit alles zorgt ervoor dat de bovenverdieping van het Themacafé 2300 als het ware zal uitgroeien tot een KSK Beveren-museum, waar iedereen met een frisse pint in de hand kan blijven terugdenken aan de goede oude tijd van KSK Beveren.

Sinds vorige maand werd de website eskabee.be online gezet. De bezielers van deze website en het achterliggende project willen hiermee de gedachte en herinnering aan KSK Beveren levend houden en wensen tegelijk een nieuwe toekomst uit te bouwen voor onze favoriete club !
Het spreekt dan ook voor zich dat de Supportersvereniging haar onvoorwaardelijke steun en medewerking geeft aan dit nieuwe unieke project dat alvast op vele positieve reacties werd onthaald bij de KSK-Beveren-supporters. Het verhaal van AFC Wimbledon doet vele supporters dromen van een nieuw 'sprookje in geel en blauw'. Inderdaad, omdat 75 jaar geschiedenis een toekomst verdient.

Tot slot wenst de Supportersvereniging nog te benadrukken dat zij nog steeds werk van maakt om het bedrag van 100.000 euro, dat tijdens de KSKBolé-actie in 2008 door de supporters werd opgehaald in het kader van de redding van hun favoriete club, terug te eisen van de Gemeente Beveren.

De gemeente heeft immers publiekelijk verklaard dat het einde van KSK Beveren niet mag gepaard gaan met een 'sociaal bloedbad'. Zo zal de Gemeente binnenkort nog een bedrag van 1.000.000 euro ter beschikking stellen aan de schuldeisers van KSK Beveren. De Supportersvereniging zal de Gemeenteraad dan ook duidelijk maken dat de supporters de grootste verliezers zijn van het hele fusieverhaal, en door hun talrijke giften in het kader van de reddingsactie tevens moeten aanzien worden als ware schuldeisers van KSK Beveren.

KSK Beveren leeft voort! VZW Freethiel 2300 zal het geel-blauwe hart eeuwig in leven houden! (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

BEVEREN. Vanaf woensdag 1 december doet eskabee.be mee aan Music for Life van Studio Brussel. Het is intussen een jaarlijkse traditie dat deze radiozender in december een actie op het touw zet om...

BEVEREN. Nadat het doek viel over KSK Beveren en de club samensmolt met Red Star Waasland werkte een harde kern, verenigd in de vzw Eskabee 1935, aan een nieuw SK Beveren. Alles zag er goed uit, tot...

BEVEREN. De sportminnaars die SK Beveren willen laten verder leven zitten niet stil. Het is nu vrijwel zeker dat zij via de VZW Eskabee 1935 zijn geslaagd in hun opzet. De statuten van de vereniging...

BEVEREN. Er blijft toch wat leven bij de voetbalfans die het ter ziele gegane SK Beveren in ere willen houden. Zoals men weet hebben die ‘oude getrouwen’ Eskabee opgericht en van stil zitten hebben...

BEVEREN. Zoals we al hebben gemeld werken sinds enkele maanden supporters van KSK Beveren aan een herstart van hun favoriete club in 4de provinciale. Via de website eskabee.be houden zij alle...

BEVEREN. In Beveren is een nieuwe website opgericht om zo de herinnering aan het vroegere SK Beveren levendig te houden. Deze website vormt de eerste aanzet om KSK Beveren enerzijds steeds te...