Hoe zit dat nu met parkeren in Beveren?

Image
De parkeerautomaten in het centrum zijn snel herkenbaar.
BEVEREN. Met de eindejaarsperiode voor de boeg moeten mensen die komen winkelen in het grootste winkeldorp van Vlaanderen rekening houden met de wijze waarop het parkeren in het centrum is georganiseerd. Om geen problemen te hebben met het betalend parkeren of het plaatsen van de parkeerschijf in de blauwe zones, is het wel goed te weten waar in Beveren allemaal gratis de wagen kan worden achtergelaten.

De gratis parkings die uitnodigen zijn in eerste instantie deze aan de Gravendreef achter het politiegebouw tot aan het CC Ter Vesten. Daar zijn 462 plaatsen. In de Lange Dreef, naast de Broederschool is er plaats voor 68 voertuigen, aan het Stationsplein zijn er 115, aan hetb vroeger atletiekterrein kant Sint-Martenslaan 33 en de kant van de Donkvijverstraat (rechtover de school) 39, in de Bosdamlaan – Vuurkruisenlaan (rechtover de Centrumschool) 53 en aan het Gildenhuis Ciamberlanidreef nog eens 47.

Image
Op de parkeerautomaat is ook info te lezen.
Er is nog de betaalparking van de Warande die te bereiken is via de Kasteeldreef en daar is er plaats voor 172 wagens. Betalen om te parkeren is voor de gemeente Beveren nieuw. Nooit eerder bestond het er. Er kan een ticket worden genomen ofwel per sms. Het kan maximum twee uren. En eerste uur kost 0,60 euro en 3 euro voor twee uren. Het moet van maandag tot en met zaterdag, behalve op feestdagen en op 11 juli, van 9u tot 18u. Voor de blauwe zone geldt het zelfde systeem maar dat is uiteraard gratis.

Via sms parkeren is eigenlijk gemakkelijk omdat men geen wisselgeld nodig heeft en ook geen verplaatsing moet doen tot aan een automaat. Bij aankomst vormt men een sms “BEV spatie laten en dan de nummerplaat intikken” en naar 441 sms’en  vb. 'BEV BGY201'. Wanneer men terug komt moet men een sms sturen naar “Q” naar 4411. Het voordeel bij sms is ook dat men alleen de effectief geparkeerde tijd betaalt.

Op de parkeerautomaat staat uitgelegd hoe een ticket kan worden genomen om 30 min gratis te parkeren. Dat gaat niet voor wie via sms wil parkeren. Het parkeerbewijs moet leesbaar achter de voorruit liggen. Is de parkeerduur verstreken dan wordt verondersteld dat men heeft gekozen voor het forfaitair dagbedrag van 25 euro. Men mag in dat geval maximum 9 uren parkeren ( van 9u tot 18u) op dezelfde dag. Binnen de vijf dagen zal men dan moeten betalen.

Image
Verkeersborden verduidelijken waar en hoe er moet geparkeerd worden, betalend of parkeerschijf plaatsen. Hier in de bocht in de Kloosterstraat.
Het betalend parkeren geldt op de Grote Markt, Oude Zandstraat tot net voor het OCMW, in de Kloosterstraat tot aan de bocht, IJzerhand van aan het Huize Piers tot aan het kruispunt Glazenleeuw – Koben Geerststraat, de Donkvijverstraat van aan de Vrasenestraat tot de Diederik Van Beverenlaan, De Kasteeldreef van Markt tot aan de Ciamberlanidreef.
De Vrasenestraat is een autoluw gebied waar geen parkeren toegelaten is.

Wat de blauwe zone betreft, werd een vrij groot gebied aangesneden zowat gans het centrum omvattend. Hetb is dus best te kijken naar de verkeersborden die het gebruik van de parkeerschijf aanduiden.

bewonerskaart

Image
de blauwe zone aan het Gildenhuis in de Ciamberlanidreef
Wie woont binnen de afgebakende zone van het betalend parkeren of de blauwe zone, kan een bewonerskaart bekomen. Met die kaart mag men onbeperkt parkeren binnen de blauwe zone. Wie ze wil bekomen heeft er zijn identiteitskaar en zijn inschrijvingsbewijs van zijn voertuig, de roze kaart zoals dat in de mond ligt. De bewonerskaart is gratis en geld voor twee jaar. Maar per adres kan maar één kaart worden bekomen en met slechts één nummerplaat.

Huisartsen, thuisverplegers, kinesisten en persoonsverzorgers behoren tot de groep van de zorgverstrekkers en ook zij kunnen een speciale parkeerkaart bekomen voor de professionele doeleinden. De kaart dient te worden gebruikt in combinatie met een correct geplaatste blauwe schijf (maximum toegelaten parkeerduur: 1 uur).
Een kaart voor zorgverstrekker is niet gratis. Er moet 25 euro voor betaald worden en is twee jaar geldig. (Rolf Duchamps)

 

Lees ook:

LOKEREN. Vanaf 1 mei start de nieuwe parkeerconcessie, die toegewezen blijft aan de parkeerfirma APCOA. De parkeertarieven veranderen niet, maar er komen wel enkele belangrijke wijzigingen....

Maandag breidt de zone 'betaald parkeren' uit.BEVEREN. Maandag, 2 november, gaat in Beveren een nieuwe parkeerregeling in voege. De blauwe zone en de betaalzone, waarin betaald moet worden voor een...

Betalen en parkeerschijf moeten parkeerplaatsen sneller vrijmaken.BEVEREN. Vanaf 2 november wordt de blauwe parkeerzone en de zone voor betaalparkeren uitgebreid. De uitbreiding moet voor snellere...

SINT-NIKLAAS. Vandaag opent ‘Parking Station’ naast bioscoop Siniscoop in Sint-Niklaas. De parking wordt nu uitgebaat door NMBS-dochter B-Parking. Treinreizigers met een abonnement...

De Vesten langs de N70. Vooral 's avonds en tijdens de weekends staan vrachtwagens er geparkeerd.BEVEREN. Er is nog steeds geen oplossing voor de geparkeerde wagens langs de N70 aan de Vesten. In de...

BEVEREN. Op de N70 aan de Vesten ter hoogte van enkele grote zaken zoals hobbycenter De Vlieghere en houthandel van Acker, belemmeren geparkeerde vrachtwagens er ’s avonds en tijdens de...